Makramékurser

 

Vävkurs

Kurs i nåltovning 

Under nybörjarkursen får du lära dig några av de vanligaste knutarna som du får träna och testa genom att göra ditt egna alster (livets träd, ampel eller väggbonad beroende på kurs). I kursavgiften ingår handledning, material och fika.
Nu finns även fortsättningskurs/work-shop där ni som testat makramé tidigare är välkomna med egna projekt och idéer, alternativt att jag kommer med förslag om du har idétorka. Vi har kontakt innan kursen så att du kan bolla idéer om vad du vill testa och om något speciellt material behöver beställas i förväg. I kursavgift ingår bollande av idéer och handledning. Material finns att köpa på plats för den som vill.
Datum 2024
10 februari kl. 11-14, "Livets Träd" 
23 mars kl 11-14 "Amplar"
6 april kl 11-14 "Väggbonad"
11 maj kl 11-14 "Livets Träd"

En kursanmälan är bindande och sker då betalning genomförts (förskottsbetalning). Kan du inte närvara går det bra att sälja/ge sin plats vidare. Kunden ansvarar själv för att hitta en ersättare.
Pris: 650 kr
Tid: 3h
Plats: Gårdsbutiken hos Lina på Landet (Brunnby, 195 91 Märsta) 

 

Vävning i ram

(under uppbyggnad)
Ramvävning är ett smidigt och roligt sätt att väva. Under kursen får du fritt välja bland garner i olika färger och grovlek för att skapa härliga effekter. Du får guidning i olika vävteknik och hur du planerar din väv. 
Datum
Planerad start våren 2024, håll utkik här och på instagram för datum, eller hör av dig redan nu så kontaktar vi dig när det finns datum.
Pris: xxx

 
 

Nåltovning av ull är ett roligt och lätt sätt att skapa med ull. Med hjälp av en speciell nål tovas ullen ihop sig genom att nålen sticks upp och ner i ullen. Du kommer reda från början se hur enkelt det är att skapa en önskad form som t.ex. en liten boll. Du väljer fritt bland massor av fina färger av ull vad du vill skapa. På plats finns många olika skapelser att inspireras av och du får handledning i hur du ska gå tillväga. 


Möjligheterna är oändliga men några exempel på vad som kan göras under kursen är glasunderlägg, ljusmanschetter, dörrkrans, halsband, påskpynt, julpynt, grytunderlägg, och mycket mer!

Datum kursen ges på efterfrågan. Minsta antal deltagare är 6 personer. 
Plats jag kan komma till er eller ordna lokal i Märsta eller Uppsalaområdet.
Pris 650 kr/person (plus ev. milersättning)

Kontakt och intresseanmälan: gotzibarsweden@gmail.com
070-413 29 26